Wanneer ik op dinsdagavond rond 20.00 de deur van de Sjaloomschool in Wierden open doe, ruik ik de koffie en hoor ik gezellig geklets. Een klein gemĂȘleerd gezelschap zit gemoedelijk bij elkaar in de ruime hal van deze leuke school. Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt lief en leed gedeeld. Ondertussen worden de muziekstandaards en de piano (keyboard) klaargezet. Inmiddels is het bijna 20.30 en is het kleine gezelschap uitgegroeid tot een groep van 18 personen.

Het is de gewoonte om na de inloop, die overigens niet verplicht, maar wel erg gezellig is, de avond officieel te openen met een gedicht, gebed of lied. Soms heeft het bestuur dan nog enkele korte mededelingen, maar dan is de avond echt begonnen en wordt er volop gezongen.

De dirigent, die de enthousiaste zanggroep ook begeleid op de piano/keyboard, heeft een mooi programma voor vanavond gemaakt. Na een korte stemoefening wordt er gestart met een bekend lied. Het is goed te horen dat ze dit lied veel vaker gezongen hebben. Het klinkt erg goed. Wat opvalt is, dat er vanuit het hart en met veel plezier gezongen wordt. Dat maakt het extra leuk om naar te luisteren en naar te kijken. De aanwijzingen die de dirigent geeft om de puntjes op de i te zetten, worden goed opgevolgd.
Het volgende nummer is voor de zanggroep erg nieuw. Vorige week zijn ze met het instuderen hiervan begonnen. Elke stemgroep oefent om de beurt zijn partij. De rest van de groep luistert dan even. De dirigent zorgt voor voldoende afwisseling zodat elke stemgroep vaak aan de beurt is.

Het is (voor een leek) niet te horen dat sommige leden geen muzikale achtergrond hebben en geen noten kunnen lezen. In deze ongedwongen, prettige sfeer, waarin iedereen elkaar helpt, is het prettig oefenen. Fouten maken mag, dat hoort erbij. Hoe moet je het anders leren? Door moeilijke stukken vaak te herhalen en muzikale vaktermen goed uit te leggen, zijn de leden samen met de dirigent prima in staat om muzikaal goed te presteren. Ik mag deze avond genieten van uiteenlopende muziek. Gospel, opwekking, Johannes de Heer, het komt allemaal voorbij. Er wordt vooral in het Nederlands gezongen, maar ze kennen ook enkele Engelstalige liederen.

Deze leuke zanggroep die inmiddels al ruim 40 jaar bestaat, is vanaf september op zoek naar een nieuwe enthousiaste dirigent (m/v) die de zanggroep ook op de piano (keyboard) kan begeleiden. Ben jij of ken jij iemand die deze leuke uitdaging aan wil gaan? Neem dan contact op met Jenny Ooms via email; ooms13@hotmail.com of telefoon; 0658871287 of kijk op www. El-shaddaiwierden.nl Ook mensen die eens vrijblijvend willen kijken of zingen bij deze gezellige zanggroep iets voor hen is, zijn van harte welkom!